Dagens datum:

•••••

Gävle Konserthus öppnar dörrarna för fler att gå på konsert.

Gävle Konserthus öppnar dörrarna för fler att gå på konsert.

Gävle Konserthus öppnar dörrarna för fler att gå på konsert

Publicerad: 23/10, 2020 av Det händer i Gävle

Den 22 oktober beslutade regeringen att tillåta publik på max 300 personer vid konserter. Det innebär att Gävle Konserthus, från den 1 november, kan ta emot fler besökare på de konserter som genomförs.

– Vi är glada att äntligen kunna erbjuda fler möjligheten att njuta av levande musik i Gävle Konserthus. Utmaningen och ansvaret för oss ligger i att säkerställa alla moment enligt gällande riktlinjer så att våra besökare har en trygg upplevelse, förklarar kommunikationschef Mikael Forsblom.

Den nya publiknivån gäller från och med den 1 november och inledningsvis är det de planerade konserterna med Gävle Symfoniorkester som berörs. Alla andra planerade produktioner är ombokade till 2021 eller 2022. Dock kan det tillkomma konserter under hösten.

Den första konserten som berörs av den nya publikmängden är Gävle Symfoniorkesters konsert med den legendariske violinisten Pinchas Zukerman, som leds av chefdirigent Jaime Martín.

– Jag har lyssnat till Zukermans violinspel ända sedan mina studieår. Att en av samtidens främsta violinister nu kommer till Gävle Symfoniorkester känns riktigt stort, säger Örjan Hans-Ers, konserthuschef.

Biljettkassan i Gävle Konserthus öppnar åter den 27 oktober och kommer tills vidare att vara öppen tisdag – torsdag kl. 10.00 – 13.00.

Gävle Konserthus uppmanar konsertbesökarna att vara på plats senast 30 minuter före konsertens början för att undvika trängsel vid insläppet till Gevaliasalen.

Gävle Konserthus följer löpande Folkhälsomyndighetens rekommendationer med anledning av coronapandemin, och är beredda att justera sina åtgärder om det kommer nya riktlinjer.
 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK