Dagens datum:

•••••

En påse för källsortering används vid skräpplockning.

En påse för källsortering används vid skräpplockning.

Gävle vann Håll Sverige rent 2020

Publicerad: 5/12, 2020 av Det händer i Gävle

Nu är det klart att Gävle kommun står som vinnare i Håll Sverige rent 2020. Ett stort varmt tack till alla som engagerat sig under skräpplockarveckan 2020.

Framförallt de 14 414 gävlebor som deltog. Men även personella resurser från Gavlegårdarna, Gästrike Återvinnare och Gävle kommun som hela tiden strävar efter att få till nya beteendemönster och se till att det är lätt att göra rätt.

Håll Sverige Rent utser sedan 2011 Årets Håll Sverige Rent-kommun. Utmärkelsen går till den kommun som toppar Håll Sverige Rents kommunindex, som baseras på att ett antal parametrar räknas samman för att ranka kommunernas arbete för att förebygga nedskräpning. Vinnaren av Årets Håll Sverige Rent-kommun 2020 är Gävle kommun, med motiveringen:

"För det stora engagemanget i kommunen och för arbetet med ett nytt Miljöstrategiskt program och en Kretsloppsplan som tillsammans gör uppdraget att minska och förebygga nedskräpning till ett uppdrag för många."

Läs mer på Håll Sverige rents webbplats:
https://skola-kommun.hsr.se/kommuner/hall-sverige-rents-kommunindex

Källa: https://www.gavle.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK