Dagens datum:

•••••

Gävlebockens invigning 2020.

Gävlebockens invigning 2020.

Gävlebockens invigning 2020

Publicerad: 25/11, 2020 av Det händer i Gävle

Titti Schultz leder årets digitala bockinvigning den 29 november. Radioprofilen som precis kammat hem Guldörat för bästa programledare leder årets digitala bockinvigning. I en livestudio tar Titti Schultz emot spännande gäster mixat med underhållning av Hits for you. Det blir förstås en hel del överraskningar i sändningen också när vi hyllar Gävlebocken på invigningsdagen!

– Det är ett hedersuppdrag att få komma hem och vara en del av invigningen av Gävlebocken! Bocken lever som alltid i tiden så det blir roligt med en digital sändning där bockfans i hela landet och i världen kan vara med en högtidsdag som denna, säger Titti Schultz.

Den 29 november klockan 17:00 drar det igång.
Kvällens gäster:
Lars-Åke Wilhelmsson, även känd som Babsan. Designade Gävlebockens fluga inför 50-årsfirandet 2016.
Erika Grahm, spelare och sportchef för damsektionen inom Brynäs IF.
Hans Carstensen, författaren och läraren som startade GASTA i Gävle. Tidigare ”bockkorrespondent” för SVR’s Vaken med P3 och P4.
Lasse Wennman, grundare av Matakuten/Klappakuten i Gävle. Brinner för att göra goda gärningar för andra i juletid.
Lotta Schenkel, Konditori Lido. Bakar bockbakelser och bockpepparkakor i studion.
Årets invigare: Johan Jämtberg, Eldsjäl vid Helges i Gävle som coachat många unga sångtalanger till färdiga artister. Vann Gävle kommuns Kulturpris 2020.

Årets invigning har en tydlig lokal inramning. Titti Schultz, Lars-Åke Wilhelmsson och Lasse Wennman finns också representerade vid Gävles Walk of fame på Drottninggatan i Gävle.

Följ invigningen på https://www.visitgavle.se/sv/gavlebockens-invigning-2020

Om Gävlebocken
Upplev Gävles största kändis i december. Från första advent pryder den tretton meter höga halmbocken Slottstorget i Gävle. Gävlebockens historia börjar redan 1966. Då föddes idén om en enorm halmbock som skulle sättas upp på Slottstorget i Gävle för att locka besökare till Söder. Den 1 december 1966 kom den första bocken på plats. Sedan dess pryder Gävlebocken Slottstorget i Gävle varje år från första advent. Invigningen lockar tiotusentals Gävlebor och besökare. Den populära halmbocken kan följas via webbkamera och på sociala medier så länge han står på plats vid Slottstorget.
Källa: https://www.visitgavle.se/sv/gavlebocken

Upplev Gävles största kändis i december.

Upplev Gävles största kändis i december.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK