Dagens datum:

•••••

God inblick i ledning och styrning av Brynäs IF

God inblick i ledning och styrning av Brynäs IF

God inblick i ledning och styrning av Brynäs IF

Publicerad: 13/2, 2020 av Joe Formgren

Torsdagen den 13 februari bjöd StyrelseAkademien och Brynäs IF in till en intressant och spännande eftermiddag och kväll där besökarna fick lyssna till Brynäs IF´s ordförande Jürgen Lorenz och klubbdirektören Michael Campese om de utmaningar som finns i att leda en idrottsförening på högsta elitnivå.

Eftermiddagen inleddes med att StyrelseAkademiens ordförande Arnfinn Fredriksson och verksamhetsansvarige Kjell Gunnarsson berättade om kommande utbildningar och flera intressanta aktiviteter.
Därefter höll Alexander Bäcklin ett mycket intressant och engagerande fördrag klubbens fantastiska historia med flera okända anekdoter innan han kom till satsningen och det stora sociala åtagandet Brynäs IF gör med En bra start och det unika samarbetet med UNICEF.

Jürgen och Michael berättade på ett mycket öppenhjärtligt sätt om den turbulenta tillvara det är att driva en sådan här organisation på elitnivå. Bokstavligen ömsom vin och vatten. Det var också intressant att höra hur de lagt upp arbetet mellan styrelse och ledning och hur det kommunicerade internt. Hållbarhet är honnörsordet och samtämmighet råder om att det finns inga quick fix vare sig det gäller ledning, styrning eller prestationer på plan.

Efter fördedragen intogs en gemensam buffé innan hockeylaget fullbordade kvällen med guldkant på tillvaron genom att besegra serieledande Luleå med hela 5-1. Hela hallen stod upp och applåderade laget för sin insats när slutsignalen ljöd.
Vi vill passa på att lyfta på Brynäskepsen och även tacka styrelse och ledning för en bra start, en riktigt trevlig kväll och önskar all lycka till med den ambitiösa och långsiktiga målsättningen.

Några röster från deltagarna:

– Jag känner personligen en väldig stolthet att få vara supporter till Brynäs IF, dels det sportsliga där vi fíck se Brynäs glänsa mot Luleå, men kanske framförallt för den samhällsinsats som Brynäs gör inom ramen för ”En Bra Start”. Det arbete som görs med våra ungdomar behövs så förtvivlat väl i ett samhälle där fler och fler inte riktigt ”hittar in”.
Arnfinn Fredriksson
StyrelseAkademien Gävleborg

– En riktigt bra nätverksträff med intressanta föredrag om En Bra Start samt styrelsearbetet i Brynäs IF. Jag fick en del nya insikter i samspelet mellan styrelse och operativ ledare som i Brynäs fall verkar fungera riktigt bra. Höjdpunkten var Brynäs 5-1 seger mot serieledarna!
Daniel Blomquist
Nordlo Gävle

– Verkligen en givande och trevlig eftermiddag och kväll. Så kul att Brynäs vann också.
Camilla Westman
Fastighetsmani

– Jag känner stolthet i det sociala engagemang som Brynäs visar i en Bra Start och att de driver den frågan i övriga hockeysverige - även om det kan blåsa rejäl motvind ibland. Ungdomarna är det viktigaste vi har - det är framtiden.
Staffan Thegel
Sörby Handelsträdgård AB

– Fantastisk intressant att höra Brynäs från insidan och förutom det sportsliga finns också ett djupt samhällsengagemang. Dom jobbar med hållbarhet på riktigt.
Kjell Gunnarsson
StyrelseAkademien Gävleborg

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK