Dagens datum:

•••••

Herrmode – guide till affärsmöjligheter

Publicerad: 14/4, 2021 av Daniel Azzo

Vi erbjuder branschanalyser inom många olika områden. Genom att besöka oss får du inblick i många olika marknadssegment. Den här gången ska vi rikta blicken framåt, för att se vad som är på gång inom området herrmode. För faktum är att branschen boomat under de senaste åren och genomgått en rad spännande förändringar. Det skapar självfallet även nya, intressanta affärsmöjligheter. Vad kan vi då förvänta oss framöver? Hur kommer branschen att utvecklas? Vilka affärstrender är särskilt tydliga? Det är några av de frågor som vi ska försöka ge svar på här i vår affärsguide om herrmode. En tydlig utveckling – inom många olika branscher – är kravet på hållbarhet. Dagens konsumenter efterfrågar produkter av hög kvalitet, och det gäller även inom herrmodet. Den som köper en accessoar eller ett nytt klädesplagg förväntar sig att kunna bära det under många år framöver. På så sätt har köpbeteendet verkligen förändrats. Slit och släng-trenden har av många sedan länge förpassats till soptunnan. Därtill efterfrågar många kunder en mer hållbar produktion. Konsumenterna vill veta att produktionskedjan tar hänsyn till hållbarhet i alla led.

Hållbarhet och kvalitet – fokus på traditionellt mode


En effekt av kravet på kvalitet och hållbarhet är en återgång till det traditionella modet. Och visst är det en relativt naturlig utveckling. För den som vill investera i ett plagg eller en accessoar som kan bäras under många år framöver är det ju givetvis en god idé att satsa på klassiskt och traditionellt mode. Det ökade intresset för traditionella och stilfulla accessoarer har bland annat e-handeln VALMANO märkt av. Många kunder vill till exempel investera i eleganta armbandsur. Därtill är intresset för klassiska klockor väldigt stort, och många väljer att satsa på armbandsur med läderarmband. Faktum är att läder är ett sådant material som faktiskt bara blir vackrare med tiden. På så sätt fungerar alltså ett herrarmbandsur verkligen som ett illustrativt exempel på det ökade intresset för hållbart herrmode som karaktäriseras av en genomgående hög kvalité.

Intresse för accessoarer

Hand i hand med ett ökat intresse för mode, går ett ökat intresse för accessoarer. Branschen för herrväskor har vuxit snabbt under senare år. I dag har även herrarna många olika alternativ då det gäller urvalet av väskor. En väska i läder eller mocka har givetvis en lång livslängd. Även mindre herrväskor har synts många gånger på catwalken. Inspirationskällan i modebranschen kommer bland annat från de svenska kändisarna. I närmare 30 år har Sveriges bäst klädda man utsetts. En titel som bland annat vunnits av skådespelaren Gustav Lindh. 2019 var vinnaren Erik Berg och året innan var det Daniel Hallberg som korades som vinnare.

Svenskt mode

Sverige är tillsammans med de nordiska grannarna väl etablerade på den internationella modemarknaden. Skandinaviskt mode är inte bara stort ute i Europa utan även i USA. Men det är inte bara de stora modeföretagen som väcker intresse. Även de mindre aktörerna får plats på arenan. Många är nyfikna på svensk design, och exporten av smycken, accessoarer och annat mode är stor. Dessutom finns det flera svenska initiativ som syftar till att stärka exporten. Flera exportfrämjande insatser under de senaste tio åren börjar nu att bära frukt. Dessutom har svensk design ett väldigt gott rykte. Även inom heminredning är svenska företag populära, vilket svenska modemärken också kan dra stor nytta av. Dessutom finns det inga indikationer på att intresset för det svenska modeundret skulle avta.

Slitstarka material med lång livslängd

En annan tydlig trend inom herrmodet är efterfrågan på hållbara kläder. En jacka ska, precis som skorna, ha en lång livslängd. Produktionen har ställt om till att satsa på väldigt tåliga och slitstarka material. Det här är material som är lätta att använda i sin vardag. Slitstarka och flexibla material kan nämligen ofta köras direkt i tvättmaskinen.

Lär dig mer om en växande bransch

Vill du utveckla dina kunskaper inom området herrmode? Som vi kunnat se, erbjuder modebranschen en rad möjliga affärsmöjligheter. För att du ska kunna hålla dig uppdaterad vill vi tipsa dig om att kika i vår evenemangskalender. Där tipsar vi nämligen om olika typer av evenemang och utbildningar. Med hjälp av dessa kan du fördjupa dina kunskaper. Att delta i ett seminarium eller ett evenemang, är ett perfekt sätt att öka sina kunskaper men ger även chansen att knyta nya kontakter. Är du ännu inte medlem? Att bli medlem hos oss går snabbt och enkelt, och dessutom erbjuder vi ett prova-på-medlemskap. Oavsett om du redan är verksam inom modeområdet eller är nybörjare kan vi erbjuda värdefulla tips.

Ökat intresse för herrmode öppnar dörrar

I den här artikeln har vi alltså riktat blickarna mot ett på flera sätt spännande område: herrmode. Bland män i allmänhet ökar nu intresset för smycken, accessoarer och kläder. Därför är det många som är intresserade av att se vilka affärsmöjligheter som branschen har att erbjuda. Rapporter visar att e-handeln för mode har vuxit rekordsnabbt. Tidigare var det främst kvinnor som shoppade mode på nätet, men nu har könsfördelningen blivit mer jämn. Det är en viktig signal som visar att herrmodebranschen är högintressant.

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK