Dagens datum:

•••••

Intressant webbinarium om kompetens för konkurrenskraft.

Intressant webbinarium om kompetens för konkurrenskraft.

Intressant webbinarium om kompetens för konkurrenskraft

Publicerad: 23/11, 2021 av Det händer i Gävle

Torsdagen den 18 november hölls ett intressant webbinarium på temat "Kompetens för konkurrenskraft" Medverkande var Anna Libietis, Företagarnas utbildningspolitiska expert och Mia Bernhardsen, Svenskt Näringslivs policyexpert på kompetensförsörjning. Moderator var Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv.

Man diskuterade att tillgång till rätt kompetens är en förutsättning för att regionens företag ska kunna växa och utvecklas. Samtidigt som många står utanför arbetsmarknaden är svårigheten att hitta lämplig arbetskraft företagens största tillväxthinder och i vissa branscher väntas bristen framöver bli alltmer alarmerande. Hur ser behovet av kompetens ut och vad kan företagen respektive det offentliga göra för att företagen ska få tag i den kompetens som behövs?
Hur kan man som företagare arbeta strategiskt med sin kompetensförsörjning och vilka goda exempel på engagemang finns bland regionens företag?

Se webbinariet på länken här:
https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/gavleborg/kompetens-for-konkurrenskraft_1177223.html

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK