Dagens datum:

•••••

Laddad nätverksträff med klimatpåverkan på Bilmetro

Publicerad: 10/9, 2021 av Joe Formgren

Fredagen 10 september var det nätverksträff om bilbranschen och klimatpåverkan på Bilmetro. Tillsammans med Bilmetro i Gävle arrangerade StyrelseAkademien Gävleborg en både intressant och högaktuell nätverksträff där företrädare för Bilmetro berättade om utvecklingen och strategin runt omställningen till elbilar och hur det påverkar bolaget.

Det blev en mycket lärorik förmiddag som inleddes med en enklare frukost i Volkswagens bilhall på Bondegatan i Gävle där vi fick många nya kunskaper om utvecklingen inom bilhandeln. StyrelseAkademiens verksamhetsansvarige Kjell Gunnarsson och ordförande Daniel Blomquist hälsade alla välkomna innan representanterna för Bilmetro höll sitt föredrag. Sara Eriksson, Johan Kempas och Magnus Lindmark delgav oss alla nya kunskaper inom bilbranschen och bolaget ur sina olika perspektiv.

Utvecklingen av elbilar går nu fort och i princip alla bilmärken kan nu leverera någon form av elbilar. Bland annat så av nya VW personbilar som säljs på Bilmetro är ca 40 % rena elbilar elbilar och att privatleasing står för hela 50 % av all bilförsäljning. Det påvisar onekligen att omställningen går rasande fort och att infrastrukturen också måste anpassas i rask takt.

Magnus Lindmark stod för dagens verkliga oneliner men han berättade om sina första elbilsaffärerna som hade gått bra - då blev han riktigt "laddad"!
Deltagarna var var mycket intresserade och samtalen hade säkert kunna pågått flera timmar till. Efter mötet gavs också möjlighet att provköra några elbilar av märket VW och Audi, direkt på plats.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK