Dagens datum:

•••••

Le Chef mer än bara Isaks Corner

Publicerad: 20/8, 2020 av Leif Klövstedt

Det är utan tvivel en av stadens fantastiska oaser, kvarterskrogen mitt i centrum, med lunchservering av globala smaker och influenser. Tillsammans med kockar, bagare och bubblande grytor är det ett riktigt trevligt alternativ bland Gävles alla lunchrestauranger. Drottninggatan 10 är adressen där Le Chef håller till i Mingel och Bars gamla lokaler. Renoverat från golv till tak, med samma sköna lugn som tidigare, finns de en trappa upp från shoppingstråket. Självklart är uteserveringen kvar, belägen mitt i den lummiga innergården med dess vindstilla förhållanden och otroliga mysfaktor.

Restaurangen har nu varit öppen i snart två år och mycket har hänt. Ägaren Shady Bachaalani är optimistisk när det gäller luncherna, då dessa blivit huvudfokus för krögaren på Le Chef.

- Med allt som händer i världen just nu, vill vi satsa ännu mer på luncherna, berättar Shady. Bokningar med festvåning och arrangemang rullar på, då lokalen är toppen för alla möjliga former av fester. Något som ligger nära i tiden är att bjuda in till After Work under hösten. Mer info om det kommer!

Shady driver även sedan 2008 den välrenommerade och omåttligt populära pizzerian Isaks Corner. Där hittar man ett stort sortiment av pizzor som bakas på löpande band. Det i sin tur gör det möjligt för alla att hitta en egen favorit. Pizzerian, som även den fått sig ett ansiktslyft, liknar mest en mysig kvarterskrog med trevlig personal och atmosfär.

 

Förstärkning i köket på Le Chef

Le Chefs senaste rekrytering är Leif Klövstedt som tidigare huserat på Axmar Brygga, Gävle Konserthus och Fullriggaren restaurang och skybar. Han började i vårt kök tidigare i somras och rör nu om i grytorna tillsammans med Marcus Florentin.

– De traditionella husmansrätterna får nu dela plats i menyn med Leifs komponerade maträtter, säger Shady. Tanken med menyn är att med svenska råvaror krydda maten med inspiration från alla världens hörn och även göra nytappningar av den traditionella svenska husmanskosten. 

-Jag lagar bara mat från grunden och använder mig av gamla tekniker i kombination med nya för att hitta en skön balans i arbetet, men även för att få ut det bästa av råvarorna. Mycket av grönsakerna tillagas hela, likaså köttet som kokas långsamt över natten och plockas eller skärs upp därefter. Smaken stannar kvar i köttet och grönsakerna på ett annat sätt vid den hela tillagningen, säger Leif. -Vi tillagar även fisken varsamt och lovar mer färsk fisk på luncherna. De ädla fiskarna får lämna plats åt annan fisk, men i stället är fisken som serveras färsk, berättar Leif.

-En annan satsning inför hösten är att vi varje dag lagar en ny vegetarisk maträtt. Vi tänker att istället för att servera vegetariskt från köket till vissa, så får alla smaka på grönsakerna. En ytterligare ambition är att så ofta vi kan, ska vi erbjuda dagens vegetariska helt fri från animaliska produkter, berättar Leif vidare.

Luncherna på Le Chef består varje dag av tre olika alternativ, ett gediget salladsbord och varje dag bakas det bröd i köket. Till hösten kommer även soppan tillbaka. Onsdagar, torsdagar och fredagar kompletteras buffén med pizzor av olika slag. Varje tisdag serveras stekt fläsk, oftast med raggmunk. Varje torsdag kokar köket ärtsoppa och egen senap, just nu i form av punschsenap. Pannkakor gräddas och serveras med alternativen hallonsylt, jordgubbssylt, rårörda lingon och  vispad grädde. Efter maten finns kaffe med egenbakad kaka. 

Vill man så finns lunchhäfte att köpa, då man äter den tionde gången gratis. Seniorer har även de förmånliga priser och lokalen är rymlig med bra avstånd mellan borden.

Varmt och hjärtligt välkomna, önskar Shady och Leif med personal på Le Chef.

För mer information se https://lechef.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK