Dagens datum:

•••••

Lunchrestaurang och konferens Bistro Silvanum i ny regi

Publicerad: 21/4 av Presstjänst

Lunchrestaurangen Bistro Silvanum delar på Kungsbäcksvägen 32 intill Högskolan har fått ny ägare.

Det är restauratören Omar Alkhatib som även driver Estraden som har tagit över verksamheten i de anrika lokalerna som delas med bland annat Gävle konstcentrum och Konstskolan i Gävle.
– Det känns fantastiskt kul att ta över den här fina verksamheten, berättar Omar. Vi serverar en mycket prisvärd lunch varje vardag och dessutom har vi specialpriser för pensionärer och studenter.
– Vi serverar husmanskost varje vardag samt minst en vegetarisk rätt och även soppa, säger köksmästare Andreas Eriksson. Det går även att få med lådor som Take Away.

I lokalerna finns även den eleganta Furusalen med full teknisk utrustning och plats för mer än 100 personer.
– Vi fixar kompletta konferenspaket, berättar Omar. Det kan vara både förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika med mingel. Där kan vi servera vad som önskas, det är bara fantasin som sätter gränserna. Lokalerna går naturligtvis att abonnera både kvällar och helger också.

Om lunchen
Lunch 11.30-13.30
95:- smör, bröd och kaffe/te ingår.
Öppet till 10.00-14.30
Specialpriser för penionärer och studenter 85:-

Besöks- & Postadress
Bistro Silvanum
Kungsbäcksvägen 32,
80267 Gävle.
Telefon
070-315 69 02

E-post
bistro@bistrosilvanum.se

För mer information och bokning: https://bistrosilvanum.se


Om Silvanum
Byggnaden Silvanum ritades ursprungligen för skogsmuséet Silvanum och stod färdig 1961. Arkitekten bakom denna, en av Gävles mest intressanta byggnader, är Sven Wranér som i samverkan med Erik Herlöw ritade detta fina exempel på transparent och lätt modernism.
Initiativet kom från dåvarande länsjägmästaren Erik Persson, vars vision var att allmänheten skulle bli upplyst om skogsnäringens betydelse för landet. Under drygt fyrtio år pågick Silvanums verksamhet och åtskilliga är de Gävlebor som har minnen från utställningar, slöjdmässor och den omtalade fågelsång från olika årstider, till vilken man kunde lyssna i lurar. Idag finns inte längre skogsmuséet, men platsen har alltjämt en stark lokal förankring och minnet lever kvar.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK