Dagens datum:

•••••

sotad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, syrligt äpple och alger

sotad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, syrligt äpple och alger

MoveEat och premiär för Shoppinglunch på Le Chef

Publicerad: 30/8 av Leif Klövstedt

MoveEat - succé på Le Chef med massor av matglada människor.
Tio matställen med tio smakportioner, vilket otroligt äventyr!

I lördags gick stapeln för årets MoveEat i Gävle där 10 restauranger handplockades för att medverka i äventyret. En promenad runt stan med drop-in mellan 11.00 och 18.00. Drycker rekommenderades och den gastronomiska resan kunde genomföras med ett intyg på varje ställe och ett varmt välkomnande med en välkomponerad maträtt, icke eller vegansk som tillval. Alla med biljett rör sig i eget sällskap, i eget tempo, utspridda över hela eftermiddagen. Le Chef erbjöd lika de andra matställena ett alternativ plus vegansk som bestod av sotad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, syrligt äpple och alger. Det veganska var grillad spetskål med brynta kantareller, jalapeñoemulsion, krondill, tofu och piplöksolja.

Samma dag hade även Le Chef premiär för Shoppinglunch, lördagen var öppen lunchtid och buffén dukad med en vegetarisk Bouillabaisse med rotfrukter, potatis, fänkål och aioli, långbakade kycklingdelar, escabeche och vitlöksris samt vår variant på fish & chips med remouladsås, mosade ärtor smaksatt med mynta samt klyftpotatis. Pizzabuffé var även ett populärt inslag i helgen. Nästa Shoppinglunch sker lördagen den 26/9 med nya fantastiska smaker på buffén alltid med salladsbord, hembakat bröd, smör, måltidsdryck, kaffe och hembakad kaka.

Varmt välkomna och smaklig måltid nästa Shoppinglunch lördag den 26 september.

sotad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, syrligt äpple och alger

sotad pilgrimsmussla med ostronemulsion, krispig bläckfisk, syrligt äpple och alger

grillad spetskål med brynta kantareller, jalapeñoemulsion, krondill, tofu och piplöksolja

grillad spetskål med brynta kantareller, jalapeñoemulsion, krondill, tofu och piplöksolja

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK