Dagens datum:

•••••

Nu är det dags för Pregames World Cup Volt Hockey

Publicerad: 18/9, 2020 av Jakob Westerlund

World Cup Volt Hockey Pregames, försmaken till världens bästa elhockeyturnering står runt hörnet. Parasport-evenemanget går av stapeln den 9-11 oktober på Gavlehov i Gävle. Den är del i Gävleborgs Parasportförbunds och Gästriklands Innebandyförbunds satsning att erbjuda alla möjlighet att idrotta med så bra kvalité som möjligt.

I CSR-arbetet #InnebandyForAll samverkar flera viktiga aktörer för att få så många som möjligt i rörelse. Genom att erbjuda flera kvalitativa aktiviteter för elhockeyn är målsättningen att inkludera flera i idrotten. Där är World Cup Volt Hockey det stora flaggskeppet och årets höjdpunkt. Det stora internationella evenemanget kommer att hållas i mars 2021 men redan nu i oktober får man känna på en försmak då en Corona-anpassad Pregames går av stapeln 9-11/10.

World Cup Volt Hockey är ett nationellt intiativ som syftar till att stärka utbredningen av innebandysporten och skall skapa mötesplattformar att växa i. Det är världsunikt och har aldrig hänt förut att världens samtliga nationer inom idrotten fått möjlighet att samlas samtidigt.
Evenemanget arrangeras av Gästriklands Innebandyförbund, Gävleborgs Parasport Förbund samt Gävle Kommun och enheten Gavlehov. Den spelas i toppmoderna Gavlehovshallen som inhyser två hallar. Alfahallen där två rykande heta Distriktslags-SM i Innebandy avgjordes, samt den tillhörande Novahallen.

– Pregames blir en mycket viktig upptakt och en slags generalrepetition inför den internationella turneringen. Vi räknar med att kunna hälsa lagen från Sverige välkomna på ett säkert sätt nu i oktober, säger Jakob Westerlund, distriktschef Gästriklands Innebandyförbund. Då pratar vi om lag från Stockholm, Umeå, Eskilstuna, Gotland, Norrköping och så Gävle förstås. I mars smäller det sedan rejält då är det dags att göra plats för lag från både Sverige, Norge, Danmark, Tyskland och Kanada. Då arbetar och hoppas vi att läget är säkert så att uppskattningsvis cirka 250 spelare och ledare samt ytterligare ett hundratal arrangörer. Utöver det så hoppas vi givetvis att massor av innebandyälskare skall inta läktarna och göra Gavlehov till den festplats som turneringarna förtjänar.

Lagen kan bo på stadens hotell eller Gävles mest moderna Idrottskola Prolympia. En friskola med mer idrott och friluftsliv på schemat och som ligger i Gavlehov Arenaby med cirka 400 meters gångavstånd till Gavlehovshallen och huvudarenan.

Nu söker man även fler partners till bägge turneringarna i form av företag och organisationer som vill vara med och bidra till en lång hållbar satsning så att det här kan bli både en tradition och nationell mötesplats för innebandyvänner från när och fjärran.
– Turneringarna är ett härliga mötesplatser för alla inom paraidrott som skall leda till fler medlemmar, fler aktiviteter och en mer öppen miljö för alla människor inom paraidrotten, säger Jakob Westerlund. Partner kan man bli genom att stötta evenemangen, antingen som officiell partner eller stödpartner. Det är bara att ta kontakt med mig om ni vill vara med och stödja projektet och inkludera hållbar social utveckling på er agenda.

Vad har då arrangörerna för förväntningar på turneringarna?
– Det har tagit tid och få allt på plats, men vi har stora förväntningarna på oss att med glädje leverera ett evenemang i toppklass med alla som lägger ned tusentals med timmar. Något både spelare och ledare och funktionärer kan glädjas över. Naturligtvis hoppas vi att detta skall generera i fler medlemmar fler föreningar i distriktet och regionen, säger arrangören Christer Ringh, en av initiativtagarna på KF Heros.

– För regionens utveckling är det väldigt viktigt att vi synliggör målgruppen och ger alla medverkande ett evenemang som man förtjänar, säger Elin Lund Jonsson, idrottskonsulent på Parasportförbundet Gävleborg. Det kommer leda till ökad tillgänglighet och hållbarhet för hela regionen, och förhoppningsvis kan detta ge ringar på vattnet så vi får fler föreningar med verksamheten i det längre perspektivet.

– Gavlehov skall vara en arenaby för alla. För oss är det därför viktigt att våra lokaler kommer till användning för alla, säger Rebecca Fältström, enhetschef på Gavlehov. Vi vill vara med och främja rörelseglädjen och få fler medborgare i rörelse vilket kommer leda till en bättre folkhälsa, inte minst för den här målgruppen.

– Gästriklands Innebandy satsar stor på mångfald och inkludering men många har tyvärr ofta begränsade förutsättningar för att kunna bedriva och genomföra kvalitativa fritidsaktiviteter. Det är något som vi verkligen vill ändra på. Därför är både Pregames och sedan World Cup Volt Hockey både forum och mötesplatser för en långsiktigt, målmedveten strategi att bli fler inom rörelseglädje och idrottsrörelsen, hälsar Jakob Westerlund.

För mer information se: www.wcvh.se

Bilden:

Fr.v: Rebecca Fältström enhetschef Gavlehov, Jakob Westerlund distriktschef Gästriklands IBF, Christer Ringh KF Heros, Elin Lund Jonsson Idrottskonsulent Parasport Gävleborg, Oscar Hurtig Gästriklands IBF. Nedre raden: Lars Andersson och Olle Bergqvist ledare och deltagare från KF Heros.

Foto: Gästriklands IBF

Kontakt:
Jakob Westerlund
Mobil: 076-813 00 01
E-post: jakob.westerlund@Innebandy.se
www.innebandyforall.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK