Dagens datum:

•••••

Ny destinationswebb för Axmar Bruk.

Ny destinationswebb för Axmar Bruk.

Ny destinationswebb för Axmar bruk

Publicerad: 27/5, 2021 av Joe Formgren

Axmar bruk firar 350 år och styrelsen i den ideella föreningen Hyttan och de lokala entreprenörerna planerar för en extra välbesökt jubileumssommar. Som ett led i den satsningen lanserar man nu en helt ny destinationswebb där besökarna kan ta del av allt som det idylliska bruket vid Östersjökusten har att erbjuda.

Havskrogen Axmar Brygga är sedan tidigare ett väletablerat besöksmål som under många år dragit allt fler besökare från både när och fjärran. Men nu har hela destinationen Axmar bruk kraftsamlat i en fruktbar samverkan mellan föreningen Hyttan, restaurangen, Axmar Bruksbod B&B, Axmar Brukscafé och Bläckhornet.

På hemsidan kan besökarna upptäcka massor av historia om bruket där skogen möter havet mellan Gävle och Söderhamn. Många känner inte till att havet utanför Axmar bruk är en maritim kulturmiljö som bjuder på nästintill orörd skärgård, med flera spännande vrak, badvikar och fina besöksmål med goda chanser att se både säl, havsörn och andra sjöfåglar.

Mängder av fina upplevelser väntar således, oavsett om man som besökare är intresserad av kultur eller friluftsliv, vill vara aktiv eller bara koppla av och njuta i en vacker miljö.
– Vår gemensamma ambition är att den nya webben ska vara till glädje för alla våra besökare, från de som besöker oss ofta till de som överväger att besöka oss för första gången, säger Stig Jönsson, ordförande i föreningen Hyttan. Vi tror att den nya webben får en avgörande betydelse för vår fortsatta utveckling. För första gången har vi på riktigt en webb för hela destinationen där alla aktörer är involverade.

Då bruket firar 350 årsjubileum så är det ett mer ambitiöst säsongsprogram än vanligt. Allt som ska hända är det meningen att besökarna skall kunna ta del av på hemsidan.
- Jag hoppas att besökarna får upp ögonen och blir imponerade av bygdens stora bredd i upplevelsemöjligheter, säger Aja Axlund, bitr. projektledare. Det har varit ett roligt projekt eftersom det varit ett givande lagarbete mellan föreningen Hyttan, våra entreprenörer inom besöksnäringen och Precis Reklam som producerat hemsidan.

På destinationswebben ansvarar föreningen Hyttan för den allmänna informationen men de olika entreprenörerna ansvarar själva för sina egna nyheter, erbjudanden och evenemang.
– Det här blir ett stort lyft för hela destinationen, säger Yngve Persson, ägare och grundare av Axmar Brygga. Vi har på senare år märkt av en stor ökning av långväga gäster, inte minst husbilsgäster från hela Sverige och även från utlandet. Så därför öppnar vi till högsäsong upp en servicekiosk i hamnen och ytterligare ställplatser och parkeringar även för husvagnar centralt i bruket. Så då är det fantastiskt att vi tillsammans kan ha en sådan här kanal att berätta om vad som händer på bruket förutom våra egna hemsidor.

För mer information om Axmar bruk besök den nya destinationswebben här https://axmarbruk.se/

Kontakt:

Stig Jönsson
stig.jonsson@axmar.nu
070-593 04 74

Aja Axlund
aja.axmarbruk@gmail.com
0762-18 65 73

Yngve Persson
yngve-persson@telia.com
070-631 09 59
https://axmarbrygga.se

Webbproduktion
www.precisreklam.se
Publiceringsplattform
www.yodo.se


Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.

Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.

Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

Axmar bruk fyller i år 350 år och det firar vi med ett omfattande jubileumsprogram med spännande nedslag i historien.

Massor av evenemang på Axmar Bruk

Massor av evenemang på Axmar Bruk

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK