Dagens datum:

•••••

Pizzalegenden gjorde comeback genom att bjuda Ria på pizza

Publicerad: 17/4, 2020 av Joe Formgren

Gävles legendariske pizzabagare Fredrik Vikström gör, efter ett antal år inom andra branscher och en tuff sjukdomsperiod, nu storstilad comeback. Tillsammans med sin fru Lena har han designat och skapat en egen unik specialbyggd pizzavagn där han i rasande fart kan grädda sina pizzor i en riktig italiensk stenugn.

Fredagen den 17 april var den officiella premiären i form av ett välgörenhetsuppdrag då de bjöd alla Rias gäster i Gävle på sina legendariska pizzor. Förväntningarna var naturligtvis högt ställda då legendens devis är "Världens bästa pizzor i världens minsta mobila pizzeria".
Succén var dock total och inte ett öga torrt när ett 30-tal nyfrälsta pizzafans samstämt intygade att det här var det godaste de ätit på mycket länge.

– Det här var riktigt positivt och kul att det blev så uppskattat, säger Fredrik. Vi vet alla att det finns medmänniskor som har det väldigt tufft utan fast punkt i tillvaron. Gävles hemlösa som har sin trygga hamn hos Ria riskerar att den gå förlorad i den ekonomiska krisen som följer i coronans spår. Vi är så glada att vi lade vår premiär här hos dem. Dessa fantastiskt tacksamma och positiva människor berikade verkligen dagen med riktig humor och kärlek. Det här var vårt sätt att stödja Ria och deras fantastiska arbete. Jag hoppas verkligen att flera vill stötta dem på olika sätt.

– Tusen tack för ert varma bemötande och er generositet när ni kom till oss och bjöd på stans bästa pizza, hälsar personalen på Ria i sitt Facebookinlägg från dagen.
https://www.facebook.com/RIAOppetHem.Gavle

Vill ni också vara med och stödja Ria, hela människa i Gävle. Swisch 1231479328


Om Pizzalegenden
Fredrik Vikström förknippas än idag av många med Fredrik Åkare, en av Gävles äldsta pizzerior som han tillsammans med fru Lena startade för mer än 30 år sedan på söder i Gävle.
Sedan dess har vi drivit ett 20-tal restauranger, pizzerior och hotell och även varit anställd som kökschef på ett flertal restauranger i Sverige och Norge.
Han har arbetat som konsult och expert och tagit fram både koncept, menyer och kvalitetssäkrat produktionen i ett antal moderna och populära restauranger och pizzerior.
Men nu utstakas framtiden i den unika pizzavagnen som föutom att bokas på olika event kommer att dyka upp på gator och torg i Gävleregionen och även marknader och event i andra städer.

För mer information och bokning se https://pizzalegenden.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK