Dagens datum:

•••••

Rosmarin Hudvård i Gävle utför Porrengöring i sina ansiktsbehadnlingar.

Rosmarin Hudvård i Gävle utför Porrengöring i sina ansiktsbehadnlingar.

Porrengöring - en viktig del vid ansiktsbehandling

Publicerad: 21/1, 2021 av Curt Hasselgren

Vem vill inte göra en behandling som gör huden ren och fräsch samt ger en känsla av fint glow i ansiktet. Ansiktsbehandling kan man tycka skall vara behaglig men portömningen kan en del tycka är prövande. Efter behandlingen är det likväl värt så mycket mer, du känner att huden andas på ett helt nytt sätt.

Alla människor har sin egen hudtyp, ibland är den perfekt, ibland torr eller fetare men mest vanligt är någon form av blandhud. Olika årstider spelar en stor roll precis som ärftlighet eller hudvårdsrutiner. En regelbunden hudvård med variation på årstider är viktigt.

Vid en behandling utförs först en analys av huden. Hur man på bästa sätt kan rengöra, öppna upp huden från tilltäpptheter och få mer liv i huden. Vi ger råd hur man kan minska inflammationer, bekämpa och förebygga ytliga kärl, tunn eller tjock hud. Bevara och förebygga en redan fin hud.

Hur man öppnar upp huden kan man göra på flera sätt. Alltid först rengör terapeuten med någon form av rengöringslotion, med det löser vi först upp fett och smuts som finns ytligt på huden bla vid hårsäcksingången. Grövre strån som skägg eller finare flimmerstrån, här samlas alltid lite talg som bundit smuts, rakar man sig då följer detta lätt ner i hårfollikeln. Därför måste detta lösas upp först. Sedan väljer man en peel som passar för att gå lite djupare och arbeta med döda, torra hudceller som hela tiden bildas nytt på huden. Ibland peelar man i form av "skrubb" peelingkräm. Ibland väljer vi en kemisk peel som "löser upp" hudceller istället. Detta kan i många fall vara en skonsammare metod på känslig hud trots namnet. Även en inflammerad akne bör man inte heller cirkulera runt med en peelingcreme. I vissa fall gör man både en peelande behandling och en upplösande sådan vid samma tillfälle. Nästa steg kan vara en Microdermabrasion där vi både peelar med en diamant och samtidigt som ett vaccummunstycke suger bort torra, ytliga, döda hudceller. Vi ökar då cirkulationen i huden och med det ökar hudens fyllighet och matrix bl.a. och näring förs ut i cellerna. En skön, effektiv behandling som inte alls är plågsam.

En portömning manuellt utförs alltid också där man tittar igen hela huden noggrant ofta med ett litet speciellt instrument så man kommer åt överallt. Det beror på hudtyp hur många behandlingar man bör gå på och framförallt hur mycket vill man lägga på sin egen hudvård i tid hemma. Vid en portömning värmer man ev även upp huden med vapozon ånga för att mjuka upp huden. Man tar hänsyn till om det t.ex. finns mycket kapillärer eller kärl som kanske inte skall värmas upp för då kan huden också bli känsligare och kärl kan vidgas ytterligare vi kontraktion och portömning. När portömning är gjord utförs ofta en ansikts- hals och dekolletage massage. I det fall man behandlar akne avslutar man inte med massage utan väljer hellre en lugnande, porsammandragande ansiktsmask gärna med avsvalkande frotte ovanpå om man inte valt en helt komplett sheetmask. Vi avsutar behandlingen med en ansiktstoner, ofta ett anpassat serum och därefter en avslutande ögon och ansiktskräm. Vi arbetar med olika hudvårdsmärken som skall passa många olika hudtyper, män och kvinnor.

Mer information, priser och beskrivningar om hudvårdsbehandlingar för män samt andra behandlingar hittar ni på Rosmarin Hudvårds hemsida.

Om Rosmarin Hudvård
Rosmarin hudvård är ett familjeägt företag som verkat i branschen i över trettio år, De erbjuder behandlingar med utbildade hud- och fotvårdsterapeuter samt produkter för välmående och avkoppling såsom ansiktsbehandlingar, fotvård, massage, vaxbehandlingar, manikyr, make up kurser, avancerade behandlingar med Skin needling, Kemisk peeling och Alpha cryopen. Rosmarin Hudvård tar hänsyn till din hudtyp, som också växlar precis som årstiderna, därför behöver man ibland titta över och förändra sin hudvård. Rosmarin hudvård ger rekommendationer som tar hänsyn till dig och dina vanor och behov. Rosmarin hudvård är auktoriserade som hudterapeuter i SHR (Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation).

Kontakt
Besöksadress:
Södra Kungsgatan 15
802 51 Gävle

Tel: 026-68 78 64
E-post: info@rosmarin.se
https://rosmarin.se

Se aktuella öppettider på Rosmarins hemsida.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK