Dagens datum:

•••••

Returkraft väljer Nordlo som samarbetspartner

Publicerad: 23/9, 2020 av Daniel Blomquist

”Nordlo kommunicerar och presenterar utmaningar och lösningar på ett lättförståeligt sätt och hanterar snabbt eventuella problem som anmäls till Nordlos supportcenter", säger Marit Løvland på Returkraft.

Utmaning

Returkraft valde att inleda samarbetet med Nordlo Vennesla efter att ha genomfört en upphandling för sina IT-tjänster. Utmaningen hos Returkraft består i att de behöver en leverantör som kan ge stöd i all deras dagliga drift, eftersom de inte har någon egen intern IT-avdelning.

Därför har de behov av en leverantör som har teknisk kompetens och kan förstå och tillgodose deras behov inom all deras dagliga drift, så att de kan fokusera på företagets kärnverksamhet.

– Nordlo kommunicerar och presenterar utmaningar och lösningar på ett lättförståeligt sätt och hanterar snabbt eventuella problem som anmäls till Nordlos supportcenter, säger Marit Løvland på Returkraft.

Lösning

Nordlo är en integrationspartner som levererar ett brett spektrum av tjänster till Returkraft. Leveranserna omfattar IT som tjänst, med drift av en server som är placerad på Nordlos datacenter i Vennesla, Norge. Leveransen omfattar också uppkoppling, molntjänster från Microsoft, klientdrift av datorer samt leverans och montering av AV-utrustning till mötesrum.

Returkraft använder sig också av Nordlos kompetens för rådgivning och projektledning, samt av konsulttjänster som används när behov finns av stöd i den dagliga driften. Nordlo strävar efter att vara en proaktiv partner som ser möjligheter och eventuell förbättringspotential.

Kundnytta

– Nordlos leveranser har fungerat till hundra procent ända sedan de övertog driften av våra system, berättar Marit Løvland på Returkraft. – Det finns ingenting så frustrerande som när datasystem inte fungerar, men sedan vi inledde samarbetet med Nordlo har vi sluppit tänka på det datatekniska och kunnat fokusera helt på våra arbetsuppgifter. Marit Løvland framhåller särskilt det ovärderliga i möjligheten att kunna jobba säkert från vilken plats som helst. I synnerhet under den mest intensiva coronaperioden hade de stor nytta av att kunna använda en fjärrserver och fortsätta att jobba effektivt under karantän från hemmakontoret. På så sätt kunde de säkerställa en trygg drift trots restriktionerna i samhället.

Nordlo Vennesla är stolt leverantör till Returkraft och kommer fortsätta att sträva efter att vara en trygg och pålitlig rådgivare för bra lösningar i framtiden.

Mer om Returkraft
Returkraft är en energiåtervinningsanläggning som ligger på Langemyr, 5 km norr om centrala Kristiansand i Norge. Anläggningen togs i drift våren 2010 och hanterar årligen totalt 130 000 ton restavfall och specialavfall.

Om Nordlo
IT-företaget Nordlo har bildats genom en sammanslagning av IT-bolagen Office IT-Partner, Zetup, Dicom och norska IT total. Med fokus på rådgivande IT och lokal förankring ska den nya koncernen bli en stark nordisk utmanare inom molntjänster, infrastruktur och digitalisering för såväl små som medelstora organisationer. Nordlo har idag 680 medarbetare på 37 orter i Sverige och Norge, samt en årsomsättning på 1,3 miljarder.

För mer information se https://nordlo.com

Vill du veta mer – kontakta:
Daniel Blomquist
vd Nordlo Gävle:
026-66 55 07
daniel.blomquist@nordlo.com
Lötängsgatan 13, Gävle

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK