Dagens datum:

•••••

Maria Josliden Karlsson berättar om Gävle kommuns nya Inköps- och Upphandlingsenhet.

Maria Josliden Karlsson berättar om Gävle kommuns nya Inköps- och Upphandlingsenhet.

Senaste nytt från Inköps- och upphandlingsenheten

Publicerad: 19/10, 2020 av Det händer i Gävle

Hallå där Maria Josliden Karlsson, berätta om Gävle kommuns nya Inköps- och Upphandlingsenhet och din roll.
- Jag är inköpsstrateg på enheten Inköp och Upphandling, som är en del av Näringslivsavdelningen. Vår enhet är relativt ny – då vi den 1 januari 2020 tog över kommunens upphandlingar i egen regi i samband med utträdet ur kommunalförbundet Inköp Gävleborg.

Ett av uppdragen på enheten har varit att etablera ett nytt upphandlingsråd. Hur fungerar det?
- Syftet med Gävle kommuns nya upphandlingsråd är att främja och vidareutveckla offentlig upphandling och att stärka banden mellan kommunen och näringslivet. Tanken är att bättre affärer ska ge ett bättre företagsklimat. I upphandlingsrådet deltar jag tillsammans med näringslivsdirektör Mattias Durnik, inköps- och upphandlingschef Håkan Bergström samt Emma Björkenstam, byggchef på Gavlefastigheter. Rådet kommer också att ha näringslivsrepresentanter från olika branscher och företag. Dessa nomineras via Företagarna. I rådet behandlas olika strategiska frågor, som till exempel när och hur vi ska ha branschdialoger. Vi träffas tre gånger per år, första mötet äger rum den 23 oktober och vi kommer att uppdatera löpande om hur det går.

Vilka upphandlingar är på gång just nu?
- Intressanta upphandlingar inom det kommande halvåret är till exempel IT-konsulter, tekniska konsulter, logi på lokala hotell, rekryteringstjänster och geografisk informationsplattform. Man kan alltid ta del av aktuella upphandlingsannonser på gavle.se – klicka här för en direktlänk.

Ni arbetar också med digitala informationsinsatser, vad innebär det?
- Vi försöker göra det lättare för företag att inkomma med anbud, därför håller vi just nu på med ett instruktionsmaterial som kommer att visa hur du som leverantör kan bli anbudsgivare i kommunens upphandlingar. Vi tar också fram en digital anbudsskola. De digitala informationsinsatserna planeras att vara klara under hösten 2020 och kommer att finnas tillgängliga på gavle.se.

Se aktuella upphandlingar här:
https://www.gavle.se/service-och-information/foretagare-och-etablering/veta-mer-om-upphandlingar-och-ramavtal

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK