Dagens datum:

•••••

Smakfullt besök på Mackmyra Svensk Whisky

Publicerad: 21/8, 2020 av Joe Formgren

Torsdagen den 20 augusti fick medlemmar i StyrelseAkademien och effectplus besöka Mackmyra Whisky. Där fick de en gedigen genomgång av både historia, produktion och hela bessöksanläggningen inkluderat en mycket intressant och personlig dragning av bolagets ordförande Carl Klingberg och nytillträdde VD Johan Larsson.

Styreleseakademien Gävleborgs verksamhetsansvarige Kjell Gunnarsson hälsade gästerna välkomna med en kort presentation där han berättade vad Styrelseakademien kan erbjuda både mindre bolag och större verksamheter i form av kunskap, kompetens, nätverk och uppdrag när det gäller att leda och styra verksamheter.
Därefter berättade ordförande Carl Klingberg mycket inspirerande om bolaget intressanta och fascinerande historia om grundarna och den svenska whiskyns utveckling. Både han och Johan delade sedan med sig av sina erfarenheter utifrån VD och styrelsens perspektiv på det strategiska och operativa arbetet.

Därefter blev det en guidad tur i det moderna gravitationsdestilleriet och det numera välkända skogslagret under trygg och initierad ledning av smakoraklet Heli Jonsson. Efter den högintressanta inledningen av kvällen följde en frivillig provsmakning av destilleriets produkter. Noterbart var f.ö. att det var inte många som avstod den avdelningen. Heli förevisade sällskapet olika varianter av husbrygden lagrade på både svensk och amerikansk ek och blandade smaker av rökighet som sannerligen berörde alla sinnen i form av både doft och smak.
– En mycket intressant nätverksträff på Mackmyra med en intressant föreläsning från ledningen som gav en bra bild av komplexiteten med denna form av verksamhet, säger Daniel Blomquist, ordförande i StyrelseAkademien Gävleborg.

Entusiasmen och intresset var mycket stort och sällskapet avslutade den lyckade kvällen i Mackmyras egna restaurang där den egna gin med tillhörande tonic serverades innan en riklig whiskyinspirerad grillbuffé intogs gemensamt på uteserveringen. Även den var naturligtvis välfylld med idel positiva smakupplevelser.
Vi var således många som mycket belåtna och med nya kunskaper och kontakter tog cykel eller taxi hem i den ljumma sensommarkvällen.


För mer information om StyrelseAkademien kontakta
Kjell Gunnarsson
Verksamhetsledare
StyrelseAkademien Gävleborg
076-051 35 81
kjell.gunnarsson@styrelseakademien.se
http://www.styrelseakademien.se/gavleborg

För mer information om effectplus.se
Se https://effectplus.se/om-effect

För mer information om Mackmyra
Se https://mackmyra.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK