Dagens datum:

•••••

Spara pengar och var med och rädda klimatet

Publicerad: 16/5, 2019 av Ralph Brodin

Gävles Företagarföreningar besökte i Ersbo värmekraftverk den 14 maj för att få information om nuläget för klimatet och hur man både som företagare och privatperson bidra till omställningen till ett samhälle som är mer uthålligt när det gäller miljö och klimat.
Värd för mötet var Gävle Energi och det var Samuel Costa Nordvall, Energipedagog, som gav en inblick i nuläget och hur vi kan bidra till att förbättra situationen.

Genom att spara på energikonsumtionen får man ju samtidigt ett ekonomiskt incitament för att vidta nödvändiga åtgärder.
- Att jobba med de här frågorna och att bidra till en mer hållbar planet kan ibland upplevas som att det kostar pengar, sa Samuel Costa Nordvall. När det handlar om energi är det tvärt om och genom att hålla koll på sin energianvändning och vara medveten om vad som drar mycket energi kan man spara pengar på att kapa energitoppar och att göra sig av med energitjuvar.
På agendan var också möjligheterna att installera solceller, biogas, fjärrvärme med mera. Har man en fastighet med rätt förutsättningar kan man ha gratis el efter 12-15 år med hjälp av solceller!
Den som vill veta mer kan kontakta Gävle Energi för att få rådgivning.

Samuel Costa Nordvall, Energipedagog, Gävle Energi

Samuel Costa Nordvall, Energipedagog, Gävle Energi

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK