Dagens datum:

•••••

Startup-bolaget Treddy från Gävle vinner 1.5 miljoner i innovationstävling

Publicerad: 3/6, 2021 av Joe Formgren

Treddy, startupbolaget som grundats och drivs av de två HIG-studenterna Emil Svensson och Jacob Lundberg, meddelas idag att som ett av fyra bolag få utdelning i Post & Telestyrelsens innovationstävling ”Betaltjänster för alla”. Treddy belönas med 1.5 miljoner kronor i finansiellt stöd för att utveckla sin tjänst till att bli mer tillgänglig för äldre och människor med olika typer av funktionsvariationer.

1.5 miljoner kronor i stöd för att fortsätta att utveckla er tjänst Treddy – grattis! Här kommer den klassiska sportfrågan: hur känns det?
– Det känns otroligt roligt! Vi är glada att PTS och den externa juryn ser samma potential som vi ser i Treddy. Vi längtar till att få sätta igång med projektet.

Vad betyder den här vinsten, och det här stödet, för er som entreprenörer?
– Det betyder jättemycket för oss! Vi har arbetat länge med affärsidén och tagit oss genom många utmaningar längs vägen. Framgångar som dessa motiverar och inspirerar oss att lägga i en ytterligare växel i vårt arbete med Treddy. Vi har sedan start jobbat mot FN:s globala mål och specifikt mål 16 - inkluderande samhällen, så att få möjligheten att redan nu kunna göra tjänsten tillgänglig för alla känns fantastiskt!

Emil Svensson och Jacob Lundberg har utvecklat en enkel och säker betalningslösning för begagnatmarknaden. Tjänsten är ett handelsverktyg för att göra trygga och enkla begagnataffärer när varor ska skickas. Tjänsten kan användas oavsett vilken annonsplats varan annonseras på. Med Treddy får köparen trygga betalningar, spårbar frakt, BankID-verifierade användare, köpekontrakt och många andra funktioner. Treddy förebygger orosmoment och otrygga betalningar i de affärer där personer inte känner varandra, vilket gör det enklare och tryggare att köpa och sälja begagnat. Emil och Jacob affärsutvecklar sin tjänst i samarbete med Movexum sedan våren 2020.

Hur känns det att sälla sig till raden av vinnare i den här tävlingen tillsammans med bolag som Storytel?
– Spännande, motiverande och stort. Framgångar som denna har alltid varit en dröm för oss som entreprenörer. Vi är mycket glada att kunna skapa en inkluderande plattform och varumärke redan från start. Detta för att ge alla människor samma förutsättningar att handla begagnat när varor ska skickas.

Treddy befinner sig just i slutskedet med webbutvecklingen för tjänsten som ska gå live nu i sommar. De jobbar för närvarande med att färdigställa tjänsten. Samtidigt är de i full gång med att planera sina go-to-market strategier.

Vilken har den största utmaningen varit hittills i arbetet med att bygga ett bolag av en unik affärsidé?
– Den största utmaningen för oss hittills, har varit att bygga en tjänst som kretsar runt säkra betalningar i ett samhälle där det blir allt fler restriktioner och lagar att följa inom detta område. Detta samtidigt som kundupplevelsen alltid varit vårt största fokus och något vi inte tummar på.

Vad är era nästa steg framåt?
– Vårt största fokus ligger just nu på att lansera Treddy. Vi kommer också lägga i högsta växeln gällande marknadsföring, för att nå ut med vårt budskap. Sedan ska vi skala upp teamet för att utöka kompetensen inom företaget och aktivt arbeta med att ta in kapital i företaget för att skala upp tjänsten.

För mer info och kontakt:
Emil Svensson, 072-7443097
Jacob Lundberg, 072-2524952


Sedan 2010 anordnar PTS innovationstävlingar för att bidra till att smarta idéer blir verklighet och förbättrar vardagen för många. Genom PTS innovationstävlingar kan företag och organisationer få finansiering av tjänste- och produktutveckling på upp till tre miljoner kronor. Även utbildningsinsatser kan komma i fråga.

Artikeln är publicerad i flera kanaler av https://presstjanst.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK