Dagens datum:

•••••

Stort intresse för att gifta sig i Axmar bruk.

Stort intresse för att gifta sig i Axmar bruk.

Stort intresse för att gifta sig i Axmar bruk

Publicerad: 9/9, 2021 av Stig Jönsson

Förfrågningarna om att få gifta sig i Axmar bruk har aldrig varit flera än nu. Vi har också sammantaget - föreningen och entreprenörerna - större möjligheter än tidigare att tillhandahålla faciliteter som ger förutsättningar för en riktigt attraktiv och minnesvärd bröllopsfest.

Hyttan är den perfekta lokalen för en bröllopsfest med karaktär. Den mäktiga masugnen och de råa slaggstensväggarna ger en häftig inramning. Vi kan gott och väl ta emot hundra bröllopsgäster.

Själva vigselakten förläggs lämpligtvis till det pittoreska lusthuset eller varför inte utomhus på en vacker plats i Engelska parken. Kanske i ballustraden som en gång var en del av Axmar slott.

Övernattningsmöjligheter erbjuds i första hand av Axmar bruksbod B&B med starkt utökad bäddkapacitet. Även husbilscampingen vid Axmar Brygga kan rekommenderas. En exklusiv övernattningsmöjlighet för brudparet eller för några VIP-gäster erbjuds i det nyskapade konstverket Järn-Britas koja.

Cateringmöjligheter finns både hos Axmar Brygga Havskrog och Axmar Brukscafé, som också båda erjbuder möjligheter till mat och dryck före och efter bröllopsfesten.

Eftersom vi har ett starkt tryck inför nästa år gör ni klokt i att snarast kontakta oss om ni går i giftastankar. Kontakta Solveig Eriksson 070-560 64 92.

Om Axmar bruk
Axmar bruk är Gästriklands första och hittills enda kulturreservat. Det omfattar en välbevarad hytta, en vacker engelsk park och hamnområdet med utställningslokal och båthus. Axmar bruk ägs av den ideella föreningen Hyttan, som sköter reservatet på uppdrag av Länsstyrelsen Gävleborg.

Axmar Brygga Havskrog är inrymd i en gammal magasinsbyggnad vid hamnen. Den byggdes på 1870-talet av slaggsten från järnbruksdriften. Axmar Brukscafé finns i den gamla orangeribyggnaden och på bruket finns även Axmar Bruksbod med Bed & Breakfast.

Föreningen Hyttan tillsammans med ett antal offentliga aktörer samt entreprenörerna på orten arbetar aktivt med att utveckla Axmar bruk som besöksmål. Det bygger på vår orörda kultur- och naturmiljö.

För mer information om Axmar bruk se https://axmarbruk.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK