Dagens datum:

•••••

StyrelseAkademien och Janne Krantz på Templet

StyrelseAkademien och Janne Krantz på Templet

StyrelseAkademien och Janne Krantz på Templet

Publicerad: 14/1, 2020 av Joe Formgren

Miniturnén ”Trött på att turnera” anlände tisdag den 14 januari till Templet i Gävle. Det var elfte året i rad som Micke Finell tillsammans med Göran Ekman och Joakim Dunker genomförde sin miniturné i januari. Den här gången hade de med sig med Janne Krantz från Iggesundsgänget som mycket uppskattad gästartist.

Förmodligen världens kortaste men sannolikt mest intensiva turné då de från måndag 6 januari till spelningen på Templet den 14 januari gjort hela 90 av 92 spelningar totalt runt om i Gävleregionen.

Innan spelningen minglade gästerna och fick lyssna på ett miniföredrag av dagens samarbetspartner StyrelseAkademein Gävleborg. Det var verksamhetsansvarige Kjell Gunnarsson som berättade om hur man kan utveckla sig både personligen och den egna verksamheten genom nätverkande och utbildningar inom StyrelseAkademien.

Janne Krantz inledde med ett fartfyllt Sven-Ingvarsmedley och drog ett antal härligt fräcka vitsar. En riktig höjdpunkt var en riktigt fin och personlig tolkning av "Av längtan till dig" som spelades in av Åsa Jinder och låg på Svensktoppen i 25 veckor, varav 12 på första plats. Janne gjorde melodin och Åsa skrev texten. Störst uppskattning och allmän handklappning blev det till avslutningsnumret "Pessimistkonsulten". Iggesundsgänget kanske mest kända hit om drömmen om Paris som på någe vis hamnar i Hudiksvall! Nu gick det inte åt h-vete i alla fall, som det gör i sången, utan besöket var mycket uppskattat och spelglädjen var det verkligen inget fel på.
– Det här var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma, säger Janne. I vanliga fall gör jag cirka 85 spelningar per år så man kan lugnt säga att det blev en riktig rivstart med 92 spelningar på de här sex dagarna. Jag måste säga att det är en fantastiskt organisation med Ingmar Dunker som organisatör bakom en sådan här intensiv turné. Jag är evigt tacksam för både grabbarna och all publik som förgyllde tillställningarna.

Det är onekligen imponerande att de lyckas hålla både energin och spelglädjen uppe trots det enormt krävande schemat. Lägg därtill att de under turnén gör en betydande insamling till Barncancerfonden som publiken glatt stödde med både direktkollekt i bössa och Swish på 123 900 0100.
– Jag har glädjen att rapportera att i år gav insamlingen hela 33.318 :- till Barncancerfonden, hälsar Micke Finell.


Foto: www.j-berg.com och Emanuel Golabiewski, Precis Reklam.

Rockfika på templet.

Rockfika på templet.

Emanuel Golabiewski.

Emanuel Golabiewski.

Templet i Gävle.

Templet i Gävle.

Janne Krantz.

Janne Krantz.

Micke Finell.

Micke Finell.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK