Dagens datum:

•••••

Svenskt Näringsliv på StyrelseAkademiens lunch

Publicerad: 12/12, 2018 av Joe Formgren

Tisdag den 11 december höll StyrelseAkademien Gävleborg ett lunchmötet om företagsklimatet och kompetensförsörjning i länet på Elite Grand Hotel.

Det var Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv i Gävleborg som var injuden och höll ett inspirerat föredrag om vikten av företagsamma människor, om det rådande företagsklimatet och kompetensförsörjningen i vår region. Hur företagsamma är vi i Gävleborg? Varför är det viktigt med företagsamma människor? Varför är det viktigt med ett lokalt bra företagsklimat?
Åhörarna var på hugget och ställde många frågor. Lotta levererade en hel del konkreta svar och exempel.

Hofors kommun och deras näringslivsavdelning har tillsammans med det lokala företagen gjort ett mycket gott arbete och är nu den kommun som utmärker sig i särklass vad det gäller gott betyg från näringslivet.
Bland de siffror som nämndes var att det av Gävles 100.000 invånare så är det cirka 25.000 som arbetar inom privata företag. En annan siffra som förvånade vara att Gävle kommun har hela 8000 anställda att jämföra med t.ex Nacka kommun som är lika stor endast har 3500 anställda.
Än mer förvånande var att det nyligen framkommit uppgifter om att det snart skall vara 10.000 anställda på kommunen.
Onekligen spännande och bra för sysselsättningen. Frågan är väl bara om kostnaden för ytterligare 2000 anställda, betydligt mer än en halv miljard i ökade kostnader skall tas ut i ökad kommunalskatt av invånarna eller hur tanken är att finansiera detta?

Framtiden får utvisa och vi får väl hålla tummarna och alla tillsammans fortsätta att arbeta för att det nya näringslivsprogrammet skall bära frukt.

Mer information om StyrelseAkademien
http://www.styrelseakademien.se/gavleborg

Mer inormation om Svenskt Näringsliv
https://www.svensktnaringsliv.se/regioner/gavleborg/

 

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK