Dagens datum:

•••••

Restaurangchef Madeleine Hellman och Daniel Wärnmark utanför Heat-restaurangen i Hemsta, Gävle.

Restaurangchef Madeleine Hellman och Daniel Wärnmark utanför Heat-restaurangen i Hemsta, Gävle.

Sveriges hetaste lunchkedja har öppnat i Gävle

Publicerad: 11/5, 2021

Få Gävlebor har väl undgått att lunchrestaurangkedjan Heat har öppnat i Hemsta vid Gävles södra utfart. Mannen bakom det heta varumärket är den välkände fotbollsdomaren Daniel Wärnmark. Med meriter på högsta nivå som domare av EM- VM- och Champions League etablerar han nu i snabb takt flera Heat-restauranger i Mellansverige.

Heat Gävle är den åttonde restaurangen i Sverige och invigdes torsdagen den 8 april. De erbjuder en omfångsrik lunchbuffé med självservering där gästerna själva scannar in sin betalning redan i entrén. Den rymliga restaurangen är på 1000 kvadratmeter och har plats för mer än 200 gäster. Lokalen ingår i en av de tidigare Ericssonbyggnaderna som Fastpartner utvecklar under konceptet Hemsta Works. 

Vad är Heat för någonting?
– Heat är mat som man vill äta och inte bara pratar om, förklarar Daniel. Här vet man att det varje dag serveras vällagad husmanskost och våra gäster skall vara trygga med det. Lunchen är vårt huvudsakliga fokus sedan blir det naturligtvis en del catering som grädde på moset.
Oavsett om du äter fågel, fisk eller mittemellan så finns det alltid något som passar alla. Vi levererar svensk husmanskost av högsta klass och erbjuder våra gäster härliga klassiker som t.ex. pannkakstorsdagar med ärtsoppa.

Hur började den här resan?
– Jag har faktiskt alltid arbetat med lunch. Både som kock, köksmästare och drivit eget sedan 2002. Den första Heat-restaurangen öppnades 2008 i Uppsala då jag tagit över Vattenfalls lunchrestaurang Energikällan. Nästa restaurang var Akademiska i Uppsala 2017. När vi märkte att det fungerade på två ställen så insåg vi att konceptet håller för att utveckla på flera ställen. Så i ganska rask takt har vi nu etablerat oss på flera ställen i Stockholm, Uppsala, Nacka och Arlanda.

Hur kommer det sig att ni etablerat er i Gävle?
– Vi bestämde tidigt att vi skulle börja inom en två timmars radie från Knivsta och Uppsala så Gävle var verkligen ett bra och naturligt mål. Jag har ju haft en del domarkolleger som tjatat och när vi sedan fick otroligt bra dialog med Fastpartner och Terese Bergqvist där visade det sig att vi hade samma tänk. Läget med massor av arbetsplatser i omedelbar närhet är ju fantastisk. Jag måste säga att om det kändes rätt från början så känns det mer än rätt nu. Vi är mycket tacksamma för den respons vi fått.

Vad kommer varumärket och idén till namnet Heat ifrån?
– Den första restaurangen låg ju vid Vattenfall Värme så där fanns ju en kul koppling då vi tog fram den heta logotypen med tallriken och den varma lågan. Så utifrån det utvecklades konceptet när vi sedan strukturerade upp och öppnade flera enheter. Man skall känna igen sig på Heat var man än är.

Vad är din bakgrund inom idrott och utbildning?
– Jag är ju en riktig idrottsnörd i botten vilket jag tror speglas i verksamheterna. Jag spelade både fotboll och ishockey upp i tonåren innan domarkarriären tog över. På gymnasiet så läste jag ekonomi. Sedan var det en domarkollega som tipsade mig om att söka som kock till flottan vid mönstringen till lumpen flottan. Det skulle vara toppen. Det visade sig verkligen vara både kul och lärorikt. Jag fick ju onekligen höra hur maten smakade samt att det kanske inte var bästa idén att laga fiskgryta när det gick flera meter höga vågor på havet första resan till Gotland. Sedan har jag naturligtvis lärt mig massor av duktiga kockkollegor och köksmästare under årens lopp.

Så mycket av filosofin och ledarskapet är hämtat från idrotten?
– Absolut, det är ju det jag bygger det här på. Idrottskunskapen om att vi är ett lag och hur det fungerar. Det går helt enkelt inte att spela utan en vänsterback. Tappar man en position kanske det funkar någon dag men alla är lika viktiga i laget. Det går att klara en halvlek men sett till en hel serie så är man chanslös. Entrévärd, kock eller disk, alla är lika viktiga. Det är nog inte så många som förstår hur organiserat och uppstrukturerat konceptet egentligen är med den dagliga fokusen på kvalitet och att hela tiden förbättras och utvecklas.

Vad är dina personliga styrkor och egenskaper?
– Det jag tagit med mig genom åren är att hela kedjan måste fungera och att alla skall bli sedda. Det krävs många pusselbitar för att bollen skall rulla bra. Missar man bara en enda så rullar det kanske inte alls. Jag är väldigt målmedveten och noggrann att se alla individer i personalstyrkan. När det gäller recept och smaker så har jag tagit med mig mycket hemifrån av mamma och pappa.

Hur ser framtidsplanerna ut?
När det gäller kedjan nationellt så håller vi på att titta på flera städer i Mellansverige. Närmast så öppnar vi i Västerås i oktober. Vi har en hög målsättning och har satt som mål att omsätta en kvarts miljard 2024. Nu har vi skjutit på det ett år på grund av pandemin men i övrigt ligger planen fast. Sedan vill vi ge tillbaka genom att utveckla olika former av samarbeten. Där har vi redan fått en kanonstart här med Brynäs och Gefle IF. Det är ungefär som med god mat - det skall lira både med både hjärnan, hjärtat och magen. Även om hjärtat ibland får ta över! Lokalt här i Gävle är det att bjuda in allt fler Gävlebor att äta riktigt riktigt god husmanskost där vi förädlat goda råvaror till en fantastisk slutprodukt. Det är kul ju fler som hittar Heat!


Om Heat Hemsta
Skolgången 15, 802 57 Gävle
Öppettider
Vardagar 08:00-15:00
Lunch 09:00-14:00
Hemsida https://heatrestauranger.se/heat-hemsta

Här på Heat Hemsta lagar vi all mat från grunden och kryddar med mycket kärlek så du skall känna dig som hemma!
Vår buffé med husmanskost enligt klassiska och moderna tankar erbjuds tillsammans med vår stora och varierade salladsbuffé, vilket gör att du har all möjlighet att äta din måltid precis som du vill.
Utöver lunchbuffén så erbjuder vi även cateringar i alla dess smaker och former.
Beställ fika, lunch eller middag från Heat så levererar vi det dit!
 

Bildtext: Restaurangchef Madeleine Hellman och Daniel Wärnmark utanför Heat-restaurangen i Hemsta, Gävle.

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Om cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats med cookies få information om att webbplatsen innehåller cookies, vad dessa används till och hur cookies kan undvikas. Vår webbplats är skapad med publiceringssystemet Yodo, och använder sig av så kallade "tillfälliga cookies" eller "session-cookies" som lagras tillfälligt och försvinner när du stänger ned din webbläsare.

Ifall du loggar in till vår webbplats, så används även så kallade "varaktiga cookies", som sparas på din dator i upp till trettio dagar, eller tills dess att du själv raderar dem. En varaktig cookie används också för att komma ihåg ifall du valt att stänga den ruta som informerar om att cookies används på webbplatsen.

Cookies används dels för att optimera webbplatsens funktion och anpassa den efter dina önskemål, dels för att kunna analysera statistik så att vi kan göra webbplatsen bättre för dig som besökare och kund. Webbplatsens funktionalitet är dock ofta, till viss del, beroende av tillfälliga cookies (exempelvis för att du ska kunna lägga artiklar i varukorgen, genomföra köp, för att du ska kunna hålla dig inloggad, eller för att förhindra spam i kontaktformulär).

Om du vill undvika cookies kan du konfigurera din webbläsare så att cookiefilerna inte laddas ner i din dator. Tillfälliga cookies är, som ovan framgått, dock nödvändiga för att navigera på vår webbplats.

Den data som lagras i våra cookies används endast för att rent tekniskt kunna möjliggöra användandet av våra tjänster. Vi sparar ingen personlig information i cookies på besökarens dator.

Utöver våra egna cookies så kan förstapartscookies från Google Analytics 4 (i enlighet med rådande GDPR-lagar) förekomma. Detta för att spara besöksstatistik, i syfte att kunna optimera vår webbplats och närvaro på nätet.

Ja eller Nej till cookies?

Du kan själv acceptera att ta emot cookies eller inte. Webbläsare som Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome och Opera tar emot cookies automatiskt, men du kan ändra dina personliga inställningar så att du inte accepterar Cookies. Om du väljer att stänga av möjligheten att ta emot cookies så kommer många webbplatser inte kunna ses eller utnyttjas maximalt.

Hur stoppar jag cookies?

Din webbläsare ger dig möjlighet att blockera cookies. Olika webbläsare och versioner av webbläsare fungerar på olika sätt, och kan skija sig åt i hur man ändrar dessa inställningar. Nedan finns länkar till instruktioner för några av de vanligaste webbläsarna:

Har du vidare funderingar kring hur cookies används på vår webbplats, vänligen kontakta oss!

Stäng

Denna webbplats använder cookies
Vi använder endast cookies i enlighet med rådande GDPR-lagstiftning för funktion och bästa möjliga upplevelse för den här webbplatsen.
Du behöver godkänna detta som besökare - Läs mer här »

Acceptera alla Endast nödvändiga