Dagens datum:

•••••

Välbesökt invigning hos Radio Gävle

Publicerad: 14/10, 2019 av Joe Formgren

Den 11 oktober var det öppet hus på Radio Gävle och det bokstavligen vällde in besökare i den nya studion på andra våningen i Fokets Hus i Gävle. Gästerna bjöds på fika och minglade med programledarna samtidigt som de fick se och höra direktsändningen på 102,7 MHz med inslag från stationens alla föreningar och gästande musikanter.

Radio Gävle 102,7 drivs av Gävle Närradioförening och har flyttat och byggt upp en större studio här i Folkets hus i centrala Gävle.
– Det var roligt att det kom så många och hälsade på oss, säger ordförande Anneli Thylin. Det märks verkligen att en riktigt lokal radiostation är uppskattad här i Gävle.

Ett uppskattat inslag var att de tre kollegorna på den nya kanalen Oldies FM med Roffe Bergh i spetsen presenterade sig för första gången tillsammans under eftermiddagen.
– Det här skall bli riktigt kul, säger Roffe. En slags naturlig fortsättning på Radio Nattsudd som vi naturligtvis inte kunde fortsätta med efter Svante Grundbergs tragiska bortgång i våras. I och med att vi är en lokal radiokanal så kommer vi att spegla vad som händer här och nu, i Gävle med omnejd även om musiken förstås blir ”A walk down memory lane”. Jag har fått grymma kollegor i form utav Sven-Erik ”Svenne” Lundberg och Jimmy Dyrebrandt. Det blir det en skön blandning av 50- till 90-talsmusik och tidig blues.

Jimmy Dyrebrant kommer under måndagar och tisdagar att spela sitt program "Jimmy's Jukebox" mellan kl. 13.00-16.00. Det blir 80- och 90-talshits med både pop, rock och en del disco.
Svenne Lundbergs program "Svennes Blues" med den underfundiga titeln "Wang Dang Doodle" spelar blues från 1920-talet och framåt samma tider på onsdagar. Svenne flaggar även för att det kan bli en del rock n roll".
Roffe själv sänder programmet "Roffes Retro" med "det bästa från 60- och 70-talet" på torsdagar och fredagar mellan kl. 13.00-16.00.
– Premiär för vår nya kanal blir det torsdag 17 oktober, så lyssna ni också vettja, hälsar Roffe. Alla program kommer att gå att lyssna på live men även i efterhand på vår hemsida oldiesfm.se. Tanken är också att vi skall göra podcasts av mer genomarbetade program med specifika teman. Där är vi övertygade om att det finns lyssnare över hela Sverige som kan vara intresserade.

Gävle Närradioförening är en paraplyorganisation för flera föreningar som gör närproducerade sändningar via 102,7 MHz och är till för människor i alla åldrar i och runt om Gävle.

För mer information om Radio Gävle se och lyssna på http://www.radiogavle.se

För mer information om Oldies FM se och lyssna på http://oldiesfm.se

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK