Dagens datum:

•••••

Visa vägen 2019 – Sveriges viktigaste arbetsmarknadspris

Publicerad: 13/6, 2019 av Karin Sundberg

Vi på Samhall är stolta och glada över att få dela ut det här priset. Det går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, istället för till vad de inte kan. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

– Vi vill sprida kunskap och visa goda exempel, säger Karin Sundberg, områdeschef på Samhall i Gävle. Som en del av vårt arbete försöker vi att visa på exempel för svenska arbetsgivare där vi berättar om andra företag som jobbat aktivt för att lyfta fram personer med funktionsnedsättning på arbetsmarknaden. En del i det arbetet är Visa vägen-priset som årligen delas ut till en eldsjäl och arbetsgivare. Syftet är att visa på nyttan av att allas kompetens kommer till användning.

Om priset
Visa vägen-priset delas ut av Samhall och uppmärksammar de som går i bräschen för personer med funktionsnedsättning och bryter deras utanförskap på arbetsmarknaden.

Priset går till de arbetsgivare och eldsjälar som förstår att det är viktigare att se till vad en människa kan, i stället för till vad de inte kan. Helt enkelt till de som är kloka nog att se till en persons funktionsuppsättningar. Inte för att vara snälla och vilja väl, utan för sin egen verksamhets bästa.

Två kategorier - nio regioner
Totalt finns det 20 Visa vägen-pris som delas ut årligen fördelat i två kategorier, Årets arbetsgivare respektive Årets eldsjäl.

Priset har delats ut sedan 2008 i olika former. 2018 instiftades nio regioner i vilka priset delas ut, med andra ord prisas nio arbetsgivare och nio eldsjälar. De regionala vinnarna går sedan vidare till final och tävlar om de åtråvärda nationella priserna. Bara en arbetsgivare och en eldsjäl kommer att ta hem de nationella priserna. Det är Visa vägen-juryn som utser vinnare.

Eldsjälspriset tilldelas enskilda personer som hyllas för sin personliga insats för att öppna arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. Arbetgivarpriset går till organisationer, företag, kommuner eller andra sammanslutningar som har inkluderingen och öppnandet av arbetsmarknaden som en del av sin verksamhet.

Vem som helst kan nominera i de båda kategorierna, och de nominerade blir en del av den offentliga omröstningen. Allmänheten röstar på sin favoritkandidat genom en onlineomröstning. Det är tillåtet att rösta på flera kandidater, men inte flera gånger på samma kandidat. De kandidater som har fått flest röster i respektive kategori och region går vidare till Visa vägen-juryn som, med stöd av prisets kriterier, utser vinnare.

För mer information se https://visavagen.samhall.se/om-priset
Priset har även en fantastisk jury https://samhall.se/samhall-story/sveriges-tyngsta-jury-till-sveriges-viktigaste-pris/

Kommentarer

Skriv en ny kommentar

Svar till ×

Inga kommentarer än...
Bli först att kommentera detta innehåll!

Skriv en ny kommentar

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK